Humberto Tan schrijft 40e sinterklaasboek

Het geheim van de gouden pepernoot

Humberto Tan schrijft dit jaar het 40e sinterklaasboek met de titel Het geheim van de gouden pepernoot. Hij is een van de drie schrijvers die in opdracht van UNOX een exclusief sinterklaasboek hebben geschreven. Net als de drie voorgaande jaren brengt UNOX de traditionele sinterklaasboeken, bij de Jumbo supermarkten, uit met daarin weer een verrassende hoofdrol voor Sinterklaas en de Pieten. De tweede en derde schrijver van 2017 worden in een later stadium bekend gemaakt.

Voor de populaire tv-presentator is het sinterklaasboek niet zijn eerste boek dat hij heeft geschreven. Eerder verscheen van zijn hand Rondom Tan en bundelde hij zijn sportcolumns in het boek Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen. ‘Tegen dit aanbod kon en wilde ik geen nee zeggen,’ laat Humberto Tan weten. ‘Ik vond het enorm leuk om in de gedachtewereld van kinderen te kruipen en een verhaal rond Sinterklaas te verzinnen’.

De illustraties in het boek van Humberto zijn gemaakt door Alice Hoogstad. Alice Hoogstad illustreert al jaren met veel succes kinderboeken. Zij won in 2015 de Gouden Penseel met Monsterboek. Haar werk kreeg ook veel internationale prijzen. Haar prentenboek Bolder en de Boot werd verfilmd door de KRO voor het programma Mijn mooiste prentenboek.

Gratis letterspelletjes voor alle scholen
‘Lezen is in ons gezin een belangrijke activiteit omdat lezen je fantasiewereld prikkelt en je ontwikkeling stimuleert,’ aldus Humberto Tan. ‘Daarom vind ik het mooi dat alle scholen in Nederland een gratis lespakket kunnen downloaden met allerlei letterspelletjes en versiertips voor school.’

Meer dan een half miljoen sinterklaasboeken
De sinterklaasboeken zijn sinds 2003 een groot succes. In de afgelopen 13 jaar verschenen er tot nu toe 39 boeken. Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat UNOX de sinterklaasboeken uitbrengt bij Jumbo Supermarkten. Met een jaarlijkse oplage van een half miljoen behoren de sinterklaasboeken tot de meest gelezen boeken in Nederland.
De sinterklaasboeken zijn vanaf 13 november verkrijgbaar bij alle filialen van Jumbo Supermarkten. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl.