Publiekswinnaar Amsterdams Kleinkunst Festival op tournee

De Fransse Eijkel, publiekswinnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2016, gaat avondvullend! Met hun allereerste voorstelling 'De Fransse Eijkel Speelt, De Fransse Eijkel Speelt', toert het duo Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg - beide tevens winnaar van de Jos Brink Genesiuspenning - de komende maanden langs de Nederlandse theaters. De voorstelling wordt geregisseerd door Kees Prins en gaat 30 november in première in Theater de Speeldoos in Baarn.

'De Fransse Eijkel Speelt, De Fransse Eijkel Speelt' is een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent.

Na de première is De Fransse Eijkel onder meer te zien in Theater Bellevue in Amsterdam, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Walhalla in Rotterdam. Bekijk hier de gehele speellijst.
www.defransseeijkel.nl 

DE FRANSSE EIJKEL bestaat uit SANNE FRANSSEN en CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG. Ze leerden elkaar in 2011 kennen op de Frank Sanders Akademie.
CHRISTIAN won in 2013 Jos Brink Genesius Penning, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders Akademie. SANNE FRANSSEN won de penning in 2014. Na hun opleiding succesvol te hebben afgerond besloten ze in 2015 de krachten te bundelen en verder te gaan als DE FRANSSE EIJKEL.
In 2016 wonnen ze samen de publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.