De vrouwelijke helft Roni Haver heeft een choreografie gemaakt gebaseerd op een van de eerste computerspelletjes Tetris, waar ze vroeger verslaafd aan was. Een boeiend concept wat ze vakkundig en inventief heeft vertaald naar de taal van dans. Zeven dansers en drie muzikanten van Slagwerk Den Haag. Als een combi van computer gestuurd robotachtige breakdance met ballettechniek bewegen de dansers in patronen in en rondom het grote vierkante vlak. Het toneelbeeld is met belichting, kostuums, muziek en dans perfect op elkaar afgestemd zonder pretentie.

Alles is zo vanzelfsprekend uitgedacht, zelfs de muzikanten, die aanwezig zijn op het toneel, hebben bewegingspatronen in combinatie met hun opzwepende synthesizer, techno beat muziek die ze op verschillende plekken uitvoeren. Dat Tetris meer is dan een spelletje blijkt wel. Wat zijn de regels van het spel en hoe ga je om met het tempo. Vooruit denken om de Tetris goed te plaatsen en vaak ga je zo op in het spel dat je je totaal isoleert van je omgeving. De performers hebben dat zo goed onder controle. De concentratie spat er vanaf. Of ze nu een solo, een pas de deux of met de groep samen dansen, het gaat spat gelijk van het begin tot aan het eind en dat is een geweldige prestatie van de groep. Het isoleren van lichaamsdelen waarbij ze afzonderlijk en verschillend in tempo bewegen wordt mooi verbeeld. Loop je vast als een beweging niet past, ga je smooth van de ene beweging in de andere en laat je je sturen of neem je initiatief door de ander te sturen en in te passen in je bewegingsstroom.

Dit ballet van ruim een uur heeft een wonderschone finale. Een prachtige solo van een danseres die werkelijk met haar hele lijf tot in al haar vingertoppen de mooiste vormen maakt welke overgaat in een mooie pas de deux waarbij de man zich laat overrompelen als hij gekust wordt. De kus als symbool van de menselijkheid. De mens is niet perfect en als je dat kan zien en voelen kom je misschien wel de liefde tegen. Hij kroont haar met alle anderen als winnares compleet met beker sjerp en tiara. Er kan er maar één winnen en zonder de anderen is een eerste plaats niet mogelijk. Iedere Tetris telt. Een pracht moderne dans voorstelling met zoveel zeggingskracht.

Nog te zien in veel theaters in het land tot en met januari. 
Kijk hier voor meer informatie.