PREMIERES
 INTERVIEWS

.info wordt .nl

Let op, www.theaterparadijs.info wordt www.theaterparadijs.nl.

Bezoek de nieuwe nl site en neem deze op bij uw favorieten.

Het Nationale Ballet danst ´Romeo en Julia´


Door Betty Keeman / Foto's Angela Sterling

Romeo en Julia, het eeuwenoude liefdesverhaal van William Shakespeare. Een verboden liefde, zo hevig, dat bij de gedachte zonder elkaar te moeten leven, Romeo en Julia beide zelfmoord plegen. Het Nationale Ballet neemt het publiek mee in dit klassieke verhaal en danst 14 maart de premiere van Romeo en Julia.

Igone de Jongh komt op als de onschuldige Julia Capoletti. Licht als een veertje zweeft ze over het podium. Dan ziet zij plotseling de knappe Romeo Montecchi, Matthew Golding, en is verliefd. Golding danst de rol van Romeo met verve. Het sterke karakter van Romeo komt naar voren in de krachtige en beheerste bewegingen van Golding. Samen vormen de twee eerste solisten een prachtig duo. Samen vormen ze een eenheid in alle duetten. Het lievelijke duet als Romeo en Julia elkaar net kennen en de krachtige duetten als ze niet meer zonder elkaar kunnen. Deze sterren van Het Nationale Ballet leveren kwaliteit en een schitterende avond.

 

Andere mooie rollen zijn er voor Aina Bilkins die als de voedster van Julia chaotisch en vol drama over het podium rent om Julia te helpen. Tweede solisten Isaac Harnandez en Edo Wijnen dansen de stoere vrienden van Romeo: Mercutio en Benvolio. Ze vechten met Romeo tegen de famili Capoletti. Deze gevechten zijn een mooi gechoreografeerd door Toer van Schayk en worden door de mannelijke solisten groots uitgevoerd.

 

Naast fantastische solisten bevat Romeo en Julia alles wat bij een romantisch ballet komt kijken. Een imposant decor, ontworpen door Toer van Schayk. Een groot corps de ballet, deze keer ook met leerlingen van de Nationale Ballet Academie die duidelijk veel plezier hebben in het dansen. De mooie muzikale compositie van Sergej Prokofjev, uitgevoerd door het Holland Symphonia orkest, maakt de avond compleet. Deze Romeo en Julia versie van choreograaf Rudi van Dantzig is een succes. Het Nationale Ballet doet opnieuw zijn naam eer aan.

Romeo en Julia is nog tot 13 mei te zien in verschillende theaters in Nederland.
Kijk voor meer informatie op http://www.het-ballet.nl