Bevrijdingsfestival Den Haag druk bezocht

Net als in dertien andere grote steden is ook in Den Haag de Vrijheid gevierd. Voor het bevrijdingsfestival op het Malieveld is het alweer de zevende editie. Met zes verschillende podia is het festival dit jaar grootser dan ooit. Naast de twee hoofdpodia zijn er aparte podia voor hiphopacts, dj’s, Haagse bands en is er een podium voor sprekers en singer-songwriters.

Vlam van de vrijheid
Met het aansteken van de vlam van de vrijheid door wethouder Karsten Klein wordt het bevrijdingsfestival officieel geopend en is het de beurt aan project Bongo en Friends om hun muziek op het hoofdpodium ten gehore te brengen.

Diggy Dex
Hoewel het weer niet zo zonnig is als vorig jaar, is het Malieveld inmiddels helemaal volgestroomd met enthousiast publiek die onder meer mee swingden en zongen met de muziek van rapper Diggy Dex die voor deze gelegenheid zelfs een aantal asielzoekers mee heeft genomen. Al rappend doen zij hun verhaal. Ook Mr Polska weet er een goed feestje van te maken. Al dansend op het podium weet hij het hele publiek mee te krijgen en zit de stemming er goed in.

Plein van de Vrijheid
Voor diegene die even wat anders willen, is er het plein van de Vrijheid. Verschillende sprekers vertellen er over hun werk. Ook kan er een markt bezocht worden of kan er gespeeddate worden met veteranen.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Het hele Malieveld danst mee op de muziek van de mannen van de Staat. De Nijmeegse band is tijdens de bevrijdingsdag één van de Ambassadeurs van de Vrijheid en ze sluiten hun helikoptertoer af in Den Haag.