Uit je dak in de open lucht met 10CC, Douwe Bob & Racoon

Het openluchttheaterseizoen begint in mei met een reeks concerten en voorstellingen voor iedereen die zich wil laten betoveren. Maar er is meer, véél meer!

Het seizoen gaat van start met optredens die geen uitgebreide toelichting nodig hebben: 10CC, één van de meest invloedrijke groepen uit de geschiedenis van de popmuziek met wereldhits als Dreadlock Holiday en I’m Not in Love; singer-songwriter Douwe Bob begint in Soest, om vervolgens de podia van de openluchttheaters Heeswijk-Dinther, Nijmegen en Bloemendaal te veroveren en Racoon trapt af in Nijmegen met bekend en nieuw materiaal om daarna Mariahout, Tegelen, Den Haag, Bloemendaal en Hertme op z’n kop te zetten. De eerste tributes vinden plaats in Nijverdal met Desperado (The Eagles) en in Gendringen met de Bruceband (Bruce Springsteen), beiden een begrip bij kenners in binnen- en buitenland.

Voor de jongeren in mei bekende verhalen in een eigentijds jasje als Jungleboek, Aladdin, Shrek, Robin Hood en Belle en het Beest. Maar ook Kleine Mol komt op diverse plekken boven de grond en Rapunzel vlecht zich een weg door het hele land.

De openluchttheaters bieden van mei tot en met september meer dan 500 voorstellingen, concerten en festivals aan voor jong tot oud, met pop, jazz, klassiek, wereldmuziek, opera, theater, comedy & cabaret, toneel en film. Dat allemaal in combinatie met de gezellige sfeer van het openluchttheater: de beste plek om uit je dak te gaan!
Voor meer informatie over de openluchttheaters in Nederland (locaties, programma’s en kaartverkoop): www.openluchttheaters.nl