De Kaapverdische band 'Livity' zal op 2e Kerstdag, 26 december, een concert geven in Rotterdam Ahoy. De band trad hier in 1991 ook al eens op als openingsact voor de groep 'Kassav'. 'Livity' vindt haar roots in Kaapverdië, maar het merendeel woont in Nederland (Rotterdam). De swingende, energievolle muziek is een mix van Zouk, Rock, Kaapverdisch en Pop.

De band bestaat uit: Jorge Neto (zang), Johnny Fonseca (gitaar), Roberto Matias (bas), Grace Evora (zang en drum), Carlos Monteiro (toetsen) en Anibel Fortes (percussie). 'Livity' gaat er een spetterende show van maken en nodigt al hun muzikale vrienden uit. Het zou dus zomaar kunnen dat opeens oud-bandleden Kino Cabral en Ze Carlos op het podium staan... Hou de berichtgeving in de gaten voor de volledige line-up.
Johnny Fonseca: "Het is geweldig dat de band na al die jaren weer bij elkaar komt. Dat we wederom in Rotterdam Ahoy mogen staan is natuurlijk nu al een fantastisch kerstcadeau. We gaan er een feestje van maken!"

Bekijk hier een optreden van 'Livity' in Kaapverdië.
Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Programma
19.00 uur - aanvang20.00 uur - voorprogramma (TBA)22.00 uur - Livity00.00 uur - einde concert
Locatie:Rotterdam AhoyAhoyweg 103084 BA www.Rotterdamwww.ahoy.nl 

Over Livity
'Livity' is in 1986 opgericht als Reggae band. Ze traden op in kleine clubs door heel Nederland.Twee jaar later voegden ze Zouk en Kaapverdiaanse muziek toe aan hun repertoire, vanwege een tour in Kaapverdië. Dit repertoire sloeg aan waardoor ze in 1990 hun eerste EP 'Harmonia' opnamen en vervolgens getekend werden door Warner Music in Parijs. Optredens in Amerika, Angola, Mozambique, Frankrijk, Italië, Zweden, België, Portugal, Kaapverdië, Luxemburg, Spanje en uiteraard Nederland volgden.