De Oase Bar is weer geopend

Dat ze in Rotterdam feest kunnen vieren, hebben we kunnen zien bij het landskampioenschap van Feijenoord. Op die dag knalde de stad werkelijk uit zijn voegen. Maar Rotterdam kan verder feesten en dit keer in de Oase Bar. Na een zeer succesvolle reeks voorstellingen in het Oude Luxortheater is de Oase Bar nu geopend in De Doelen. Een beperkte reeks voorstellingen met twee voorstellingen in oktober, november en december.

Er zijn wat kleine problemen in de Oase Bar. De twee eigenaren Ali (Joke Bruijs) en Harry (Gerard Cox) hebben schulden bij de belastingdienst. Harry heeft het namelijk niet zo op het betalen van belastingen en wuift de problemen weg met een grap, een grol en een liedje. Want zo lost Harry zijn problemen op. Ron Brandsteder, steevast Ron Brandsteker genoemd, denkt Harry Mens te helpen door uit de ellende van Ali en Harry een financieel slaatje te slaan. Harry Mens wil op de plek van de Oase bar een parkeergarage bouwen. Maar natuurlijk loopt alles anders dan gepland en worden de zorgen aan de kant gezet door lekker te gaan zingen.

Zodra het orkest de eerste noten inzet wordt het publiek meteen geactiveerd. Zonder ook maar enige vorm van dwang zingt eigenlijk iedereen vanaf het begin mee. Dat bepaalt meteen de sfeer want de zaal van De Doelen straalt toch minder intimiteit uit dan die van het Oude Luxor. Maar door het prachtige decor van Barre Verkerk van Decofest en het sfeervolle lichtontwerp van Coen van der Hoeven wordt deze grote zaal toch omgetoverd in een intiem café.

Zodra de Oase Bar haar deuren opent wordt een groep mensen uit het publiek uitgenodigd om plaats te nemen op het toneel. De tafels worden voorzien van de nodige consumpties en nu gaat het feest pas echt los. De éne na de andere kraker komt voorbij, sommige heel bekend en sommige wat minder bekend. Naast heel veel liedjes uit het Rotterdamse repertoire wordt 020 niet uitgesloten. De verhaallijn blijft gedurende de voorstelling netjes meelopen en zorgt voor bijzondere rustmomenten en keerpunten in de voorstelling.

Iedere voorstelling heeft twee bijzondere gasten. Persoonlijk had ik het leuker gevonden als je niet van te voren al kan weten wie dat zijn. Net zoals toen in de echte Oase Bar, daar wist je ook niet van te voren wie er binnen zou komen. Vanuit de producent gezien is het wel een logische beslissing want als je echt niet naar Lee Towers kan luisteren en dat is de gast van die avond zit je toch mooi bij de verkeerde voorstelling zou je denken. Maar daar ben ik het niet mee eens. De gasten die optreden in één van de voorstellingen zijn ook echt een onderdeel van het geheel. Ze komen niet even een paar liedjes afraffelen maar spelen  hun rol in de voorstelling. Alsof ze echt toevallig in de buurt waren en de Oase Bar in zijn gelopen. De sfeer wordt nog eens  extra vergroot doordat er een live orkest op het toneel speelt onder leiding van Jean Louis van Dam.

Inloop tijdens de première voorstelling.

De Oase Bar is echt een feestje voor alle leeftijden. Een ongecompliceerde voorstelling waar je even de zorgen van de dag bij kan vergeten.

Voor het bestellen van kaarten klik hier.