Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos pakken uit met 'Weet je nog wel...'


Afgelopen zaterdag 21 oktober gaat de voorstelling 'Weet je nog wel...' in theater De Speeldoos in Baarn in première. De meeste van de componisten en tekstschrijvers van de liedjes uit deze voorstelling zijn inmiddels overleden. Componist Ruud Bos is dat zeker niet. Hij is inmiddels 81 en nog steeds zeer actief. Met Maaike Widdershoven en Tony Neef besloten ze gedrieën een theatervoorstelling te gaan maken. Een show vol liedjes uit de rijkgevulde doos van het Nederlands cultuurgoed. Ze pakken uit met bekende, maar ook minder bekende liedjes. Liedjes met een verhaal, liedjes met een lach en een traan. Het is daardoor een zeer veelzijdige voorstelling geworden. Van Songfestivalhits tot André Hazes, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Wim Sonneveld, Friso Wiegersma, Toon Hermans, Drs P, Hans Dorrestein, Herman van Veen, Boudewijn de Groot; en met de prachtige  muziek van o.a. Joop Stokkermans, Harrie Bannink en Ruud Bos.

De liedjes
Het mooie ‘Het Dorp’ van Friso Wiegersma en groot gemaakt door Wim Sonneveld, mag niet ontbreken en is meteen één van de hoogtepunten van de show. Het wordt gezongen door Tony Neef. Ook zingt Neef 'Margootje' en 'Lieveling'. Ruud Bos zingt het door hemzelf geschreven ‘Carolien’. Een mooi en ontroerend lied over aanhankelijkheid. De tekst van ‘Mijnheer de president’ had vorige week nog geschreven kunnen zijn door Boudewijn de Groot; deze is nog altijd actueel. Claudia de Breij's 'Mag ik dan bij jou' ontroert tot tranen; evenals Willeke Alberti's 'Telkens weer'. Beide nummers worden gezongen door Maaike Widdershoven en zij zingt tevens ‘Ook op zondag’. Een stout liedje dat Corrie van Gorp in een van de Sonneveld theatershows zong. Wanneer Tony Neef André Hazes ”wordt” gaat de zaal uit zijn dak! Ook de medleys van ‘Ja zuster, Nee zuster’ en Toon Hermans zijn een feest der herkenning en er wordt dan ook luidkeels meegezongen. ‘Josefien’, ‘Ook op zondag’, ‘Alleen uit leed’, ‘De gezusters Karamazov’, ‘Die fijne Jordaan’, ‘Kameeltje’... dit is nog maar een kleine greep uit het verdere programma. Elk lied en verhaal op zichzelf zijn allemaal pareltjes,

De chemie tussen Maaike Widdershoven, Tony  Neef en  Ruud Bos weet de mensen te raken. Zij praten en zingen en weten als geen ander hoe ze een liedje al zingend kunnen vertellen. Het is heerlijk om naar te luisteren én te kijken. En meezingen is verplicht! Niet zacht maar hard! De interactie tussen het drietal en het publiek is dan ook uniek en er wordt wat afgelachen. De elastieken gezichten van Tony en Maaike laten de lachspieren werken; het door Ruud Bos vertelde bijzondere sprookje is hilarisch.

Liedjes van toen oubollig? Absoluut niet! Het is genieten, ook voor de jonge generatie.'Weet je nog wel...'is nog is tot eind december  in de theaters.
Zie voor informatie en speellijst: www.impactentertainment.nl