'The Chet Baker Room' met Marijn Brouwers


Op een winteravond, dagen na de succesvolle première, is de muziekvoorstelling van Marijn Brouwers, 'The Chet Baker Room' te zien in het Isala theater in Capelle aan de IJssel. Voor een select gezelschap zingt en vertelt Brouwers, samen met zijn drie muzikanten over het wel en wee van Chet Baker: de jazztrompettist en zoetgevooisde zanger.

Brouwers staat losjes bewegend op het toneel bij de start van de avond. Hij doet een dappere poging om ook trompet te spelen maar geeft daarna ruiterlijk toe dat hij dat eigenlijk niet kan. Op een intrigerende wijze vertelt hij waarom hij van Chet Baker houdt, niet alleen van zijn trompetspel en zangstem maar ook van zijn verschijning. Op een zeer integere manier horen we over het leven van Baker, gelardeerd met songs die op een bijzondere eervolle wijze zijn vertaald. Wanneer Brouwers in het Engels begint te zingen om daarna over te gaan in het Nederlands, valt het eigenlijk niet op, zo vloeiend het gaat. Bijzondere vermelding voor de vertaling van ‘My funny Valentine’ naar: ‘mijn kleine lieveling’.

Muzikanten
Brouwers wordt begeleid door drie muzikanten: Hermine Deurloo op mondharmonica en sopraansaxofoon, Anne Soldaat op gitaar en percussie en Reyer Zwart op contrabas en basgitaar. Het viertal zorgt een bijzonder sfeervolle en muzikale avond samen. 

De achtergrond van de avond bestaat uit een doek waarop de kamer te zien is waar Chet Baker logeerde in 1988, Hotel Prins Hendrik in Amsterdam. Uit het raam van deze kamer is hij op de stoep gevallen waarna hij is overleden.Het toneel is sober ingedeeld, de muzikanten met hun elf muziekinstrumenten nemen de meeste plaats in, opvallend is de platenspeler waarop een elpee van Baker wordt afgespeeld.

'The Chet Baker Room' is nog te zien tot en met 2 februari, meer informatie kunt u vinden op www. www.marijnbrouwers.nl