Mister ChristmasNa het succes van 2016 is MBproductions dit jaar te zien met de voorstelling 'Mister Christmas'. Matthijs van der Meer speelt met Youri Ouwerkerk en een groep getalenteerde kinderen van de RTL Telekids Musicalschool in vijf theaters in Nederland. De musical is geregisseerd door Barrie Stevens.

Terwijl heel Nederland zijn kerstboom inmiddels al heeft staan en alle winkelstraten versierd zijn, doet bij binnenkomst in Theater Dakota nog niets vermoeden dat je naar een Kerstvoorstelling komt kijken. Als we plaats nemen in de zaal zien we op het podium diverse spullen die bedekt zijn met witte doeken staan. Als de voorstelling begint en de doeken weggehaald  worden, is al snel zichtbaar dat het een raam, een piano en een tafel met stoelen zijn.Het verhaal

Matthijs blikt 17 jaar terug naar het jaar 2000. Hij probeert het kind in zichzelf terug te vinden. Als klein jongetje ontdekte hij na de voorstelling van ‘The Snowman’ zijn wens om eens op het podium te mogen staan. Haalt hij naar boven dat zijn juf had gezegd dat hij altijd nog bakker kon worden. Lukt het Matthijs om het kind in hem terug te vinden?

Een leuke afwisselende voorstelling vol humor, sentiment en mooie (Kerst)nummers, maar waarin vooral in het begin de verhaallijn wat lastig te ontdekken is. De voorstelling wordt afgewisseld met liedjes gezongen door Matthijs en de kinderen van het Telekids Musicalschool zij worden begeleid door Daan van Lanen. Tevens wordt het publiek hierin meegenomen. Matthijs zingt samen met hen enkele Kerstliedjes. De Kerstsfeer zit er dan ook zeker in. Ook discussieert hij met het publiek over “Heel Holland Bakt” en “Gordon gaat Trouwen”. Na de pauze laat Matthijs zien dat hij ook goed kan tappen, een mooi beruggetje om te vertellen over zijn auditie voor de musical 42nd Street. 

mister christmas 2017 5776 foto marcel koch

Meer informatie is te vinden op mbproductioncompany

En lees hier de Column Matthijs van der Meer: Mister Christmas