The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo

Marcus Azzini regisseerde eerder het overweldigend goed ontvangen Angels in America van Tony Kushner. Nu brengt hij het jongste stuk van Kushner ten tonele, dat voor het eerst in Nederland te zien zal zijn. Toneelgroep Oostpool speelt The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo van 23 september t/m 25 november 2017 in de grote zalen van de Nederlandse theaters. Een ontroerend portret van een familie in verwarrende tijden. Hoofdrollen zijn voor ander anderen Hans Dagelet, Jacqueline Blom en Rick Paul van Mulligen. Het stuk is speciaal voor Toneelgroep Oostpool vertaald door Rob Klinkenberg.

Over The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo
Dit toneelstuk is zo rijk als de titel lang is. Aan de keukentafel van de familie Marcantonio komen eigentijdse kwesties samen: idealisme, religie, alternatieve gezinsvormen, migratie en euthanasie. Een verhaal over mensen van onze tijd. De zeventigjarige Gus Marcantonio - een rol van Hans Dagelet - denkt dat hij lijdt aan Alzheimer, maar in feite herkent hij zich niet meer in de wereld. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. Dit is voor zijn kinderen moeilijk te verkroppen. Twee zoons, een dochter, hun (ex-)partners en een zus komen bijeen in het ouderlijk huis in New York. De doodswens van Gus legt ieders politieke en religieuze overtuigingen bloot en zet de verhoudingen op scherp.

Credits
tekst Tony Kushner | vertaling Rob Klinkenberg | regie Marcus Azzini | met Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden | scenografie Ruben Wijnstok | dramaturgie Madelon Kooijman

Première: zaterdag 30 september 2017 in Stadstheater Arnhem
Speelperiode: 23 september t/m 25 november 2017 in de Nederlandse theaters